Bed & Bistron keittiömestarina toimii leppoisa Janne!

Jannella on ihana ajattelutapa ruuan ja ruuanlaiton suhteen, ja haluamme jakaa myös teille hänen ajatuksiaan:

”Tiivistettynä voisi sanoa, että haluan panostaa yksinkertaisiin, helposti lähestyttäviin annoksiin, jotka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista. Yksinkertaisuus ei kuitenkaan tarkoita helppoa, vaan sitä, että makuyhdistelmät ovat tasapainossa ja korostavat alkuperäisiä raaka-aineita ja niiden makuja. Olen klassisen ranskalais-skandinaavisen keittiön ystävä, mutta toisinaan on mukava tuoda annoksiin vaihtelua vaikkapa italialaisin tai aasialaisin vivahtein.

Sanotaan, että kokki tunnetaan kastikkeistaan, ja täytyy myöntää, että haluan itsekin panostaa juuri kastikkeisiin. Valmistan ne mieluiten itse alusta lähtien. Kastikkeiden pohjien valmistaminen on myös erinomainen tapa hyödyntää esimerkiksi kalanruodot tai ylijääneet kasvikset. 

Vaikka Suomen kesä onkin lyhyt, maaperä sekä pitkät ja valoisat kesäpäivät mahdollistavat maukkaan sesonkitarjonnan. Fanitan suuresti esimerkiksi kotimaisia uusia perunoita – niitä käytämmekin aina kun mahdollista. 

Pidämme myös ruokalistan lyhyenä, sillä haluamme varmistaa raaka-aineiden tuoreuden. Tästä syystä esimerkiksi kala-annokset saattavat vaihdella usein riippuen juuri sen päivän saaliista.

Sesongin raaka-aineiden lisäksi pyrimme käyttämään lähiruokaa niin paljon kuin mahdollista. Ruokalistallamme on aina myös jotakin niin kasvissyöjille kuin vegaaneillekin, ja pyrimme myös muokkaamaan annoksia mahdollisuuksien mukaan mikäli sellaiselle on tarvetta.

Lämpimästi tervetuloa syömään!”